Zo vind je je nieuwe baan via LinkedIn

Zoek je een nieuwe baan en ben je benieuwd wat je het beste kunt doen? Met deze tips vind je je nieuwe baan via LinkedIn!

Hoe werkt LinkedIn?

De meeste mensen die werk zoeken, surfen direct naar een vacaturebank. Maar wist je dat er in het platform LinkedIn ook veel mogelijkheden zijn om die nieuwe baan te krijgen? In dit artikel geven we tips, zodat je LinkedIn op de juiste manier kunt aanwenden en zo snel mogelijk die nieuwe baan vindt!

Tips voor een nieuwe baan via LinkedIn

Hoewel het natuurlijk altijd belangrijk is om voldoende werkervaring en opleidingsniveau te hebben om voor een bepaalde baan in aanmerking te komen, zijn er ook andere factoren die van invloed zijn. Deze tips helpen je om je van je beste kant te laten zien aan je nieuwe werkgever!

– Een goede foto
Een goede recente foto is belangrijk voor een eerste indruk. Zorg ervoor dat je recht in de camera kijkt, en dat het alleen een foto van jou is. Daarnaast kun je instellen dat de foto niet alleen voor vrienden zichtbaar is, maar voor je hele netwerk.

– Werk je profiel bij
Een verouderd profiel geeft geen goede weerspiegeling van de werkelijkheid. Werk je profiel dus zoveel mogelijk bij en geen genoeg informatie. Voeg skills toe, vraag je opdrachtgevers om een recensie te schrijven en reageer ook eens op de post van een ander.

– Netwerken
LinkedIn biedt de mogelijkheid om te netwerken. Je kunt gemakkelijk contact onderhouden, informatie delen en up to date blijven over nieuwe vacatures. Het helpt natuurlijk om actief betrokken te zijn en gebruik te maken van de kansen die je voorbij ziet komen.

– Volg anderen
Heb jij interesse in een bepaald bedrijf, een branche of een bepaalde functie? Zoek dan anderen die werkzaam zijn op dit vlak. Je kunt deze mensen volgen, lezen over de branche en je bent de eerste die een nieuwe vacature voorbij zal zien komen!
– Maak gebruik van de LinkedIn functies
Er zijn vele mogelijkheden met LinkedIn, één daarvan is LinkedIn apply. Het is als solliciteren, maar dan met behulp van je LinkedIn profiel. Werknemers kunnen zo gemakkelijk inzien wat jij al aan werkervaring hebt opgedaan en bepalen of jij een geschikte kandidaat bent voor de functie!

Andere tips voor het vinden van een baan

Behalve het vinden van een nieuwe baan via LinkedIn, kun je natuurlijk ook nog vele andere methoden gebruiken om in aanmerking te komen voor die droombaan. Denk aan vacaturebanken, het inzetten van je persoonlijke netwerk en het doen van acquisitie (als je zelfstandig werkt). Via via blijkt in veel gevallen de beste manier om een nieuwe baan te vinden. Maar als je dan een LinkedIn profiel kunt tonen, of een mooi CV in PDF, dan maak je toch meteen meer indruk en zul je die baan ook echt krijgen!

Wat zijn jouw beste tips voor het vinden van een nieuwe baan via LinkedIn of een ander platform?