Geld besparen als gezin met deze apps

Heb jij een gezin en zoek jij altijd naar de beste manieren voor geld besparen als gezin? Deze apps helpen je om direct geld te besparen!

Geld besparen als gezin is niet gemakkelijk

Als jij een eigen gezin hebt, verbaas je je vast iedere maand hoeveel geld er gaat zitten in onderhoud, vaste lasten, uitjes en extra’s voor de kinderen. Het is daarom belangrijk om te letten op je uitgavenpatroon en te besparen waar mogelijk. Onderstaande handige én gratis apps helpen gezinnen om geld te besparen!

Geld besparen als gezin met handige tools en apps

Reshopper is een app die je helpt om kindgerelateerde spullen te kopen en verkopen. Denk aan kinderkleding en speelgoed bijvoorbeeld. Door tweedehands te kopen ben je goedkoper uit, en ook kun je spullen die je niet meer gebruikt of kleding waar je kinderen uit zijn gegroeid weer te koop zitten en er een extraatje op verdienen. Een soort Marktplaats dus, maar dan voor gezinnen!

De Kleine Markt is een leerzame app voor kinderen. Simpele vaardigheden als tellen, wegen en met geld omgaan staan bij deze app centraal. Zo kan je kind spelenderwijs leren hoe je met geld omgaat en hoeveel je te besteden hebt tijdens het boodschappen doen bijvoorbeeld. Jong geleerd is oud gedaan!

Wist je dat je je boodschappenlijst kunt bijhouden via de Wunderlist app? Zo kun je makkelijk bijhouden wat je nog nodig hebt of gezamenlijk je boodschappenlijst bijhouden. Je voorkomt zo dat je meer meeneemt dan de bedoeling was of dat je spullen vergeet en nogmaals naar de supermarkt moet racen (en meer koopt dan de bedoeling was!) Zo bespaar je uiteindelijk geld en ben je tijd efficiënt bezig!

Help! Is een Game app die kinderen leert over geld, banken en alles wat met geldzaken te maken heet. Het is zo nog makkelijker om over deze onderwerpen in gesprek te gaan met je kinderen.

De app Oma weet raad helpt je met allerlei klusjes en wetenswaardigheden omtrent het huishouden. Zo voorkom je dat je kleding weg moet gooien vanwege vlekken of gaten. Niet alleen hoef je minder weg te gooien (zonde!), ook bespaart het je geld als je deze zaken niet nieuw hoeft te kopen.

Je geldzaken regelen en geld besparen als gezin

Daarnaast bestaan er vele apps die je helpen om je inkomsten en uitgaven te beheren. Vaak erg handig als je geen inzicht hebt in hoeveel je nu daadwerkelijk besteed in een maand. De meeste apps sturen je een herinnering als je een maximum bedrag hebt bereikt binnen een bepaalde categorie, zodat je niet gedachteloos teveel uitgeeft. Ook houden ze bij hoeveel je nog kunt uitgeven en geven ze aan of je boven of onder een gemiddelde zit ten opzichte van andere app gebruikers. Ook kun je met deze apps vaak aanbiedingen vinden en de app koppelen aan je rekeningen, zodat je geldzaken meteen door de app worden ingelezen. Zo kost het je weinig tijd om je geldzaken bij te houden! Budgetteren is als gezin vaak wel handig, zo houd je veel geld over om leuke dingen te doen met je gezin!